De President’s Award for Golf Development 2015 van de PGA’s of Europe gaat naar de man die met zijn Robert Kalkman Foundation honderden zieke kinderen plezier aan golf heeft laten beleven.

"Deze President’s Award for Golf Development 2015 van de PGA’s of Europe is in het leven geroepen om prestaties en vorderingen te belonen die vaak onopgemerkt blijven", zegt Ian Randell, Chief Executive van de PGA’s of Europe. "Op ongelofelijke wijze steunt en moedigt Robert Kalkman op positieve wijze, met golfclinics, kinderen aan die kanker en/of een fysieke beperking hebben."

kalkman award

"Een enorme eer", zegt Robert Kalkman over de prijs. "Ik ben er natuurlijk trots op dat het werk van de Foundation op deze wijze voor het voetlicht wordt gebracht. Het is ook leuk voor alle mensen die in de loop der jaren belangeloos hebben meegewerkt, zoals mijn PGA Holland-collega’s."

Droom

Kalkman was ooit een groot voetbaltalent, die het zelfs in Oranje tot en met 17 jaar schopte. Daarin speelde hij samen met onder anderen Marco van Basten. Maar de droom van een mooie voetbalcarrière spatte uiteen toen hij op 18-jarige leeftijd te horen kreeg dat bij hem botkanker was geconstateerd. Zijn rechterbeen moest worden geamputeerd, maar hij verloor niet, zoals voorspeld, het leven. 
Een paar jaar later nam een vriend hem mee naar Golfclub Kralingen. "Ik kon weer ontspannen", zei hij in 2012 in een interview in GOLFjournaal. "Het was voor mij ook een opluchting: ik was buiten, in de zon en met een bal bezig."

Sportuitdaging

Robert Kalkman werd in 1992 zelfs A-professional. In 2006 gaf de PGA Holland-professional een clinic aan kinderen met een fysieke beperking. Toen ontstond het idee om een stichting op te richten met als doel zieke kinderen, van ongeveer 6 tot 18 jaar, via golf een sportuitdaging aan te laten gaan.
"In de loop der jaren hebben we met de Robert Kalkman Foundation zo’n 450 kinderen met golf in aanraking gebracht", zegt hij. "Ik denk dat het zeker voor Europa een uniek project is. Je merkt aan alles dat zo’n dag golf de kinderen, maar ook hun ouders goed doet. Dat is de mooie zijde van het werk. Het moeilijke deel is natuurlijk om te horen als er een kind is overleden."

Bron: http://golf.nl

Voor meer informatie: video.

_____________________________________________________________________________________________________

Ryder Cup Award

The Netherlands’ own Robert Kalkman Foundation has received the 2015 President’s Award for Golf Development from the PGAs of Europe at the Association’s Gala Awards ceremony at Gloria Hotels & Resorts in Turkey.

The Robert Kalkman Foundation supports children with cancer and/or a physical limitation and encourages them to find a new passion in life by playing golf.  Through a series of clinics run across the country each year, both outdoors at golf courses and indoors on simulators, the children are given unforgettable golfing experiences by a team of PGA Professionals and volunteers.

Each of the Foundation’s clinics has the goal of giving the children a totally unforgettable day with children transported to and from hospital in order to attend where necessary.  A typical day includes learning about putting, chipping, bunker shots and practice on the driving range, with the chance to play a few holes on the course. Feedback from those who take part is very positive, which in turn helps the children to stay positive despite their illnesses.

Source: https://www.pgae.com

For more information:  video.