Het was een geslaagde en prachtig zonnige dag met wederom een enthousiaste groep kinderen, ouders, vrijwilligers,en professionals.

De ontvangst op het terras van restaurant Hit met drankje en appelgebak was een ontspannen kennismaking. We moesten onder de parasol zitten vanwege hoge temperaturen.

De mooie Nike caps en polo's werden uitgedeeld en dankbaar ontvangen door de kinderen. Wel wat paswerk nodig vanwege de verschillende maten, maar iedereen had op een gegeven moment zijn goede maat om soepel te kunnen swingen, en het stond iedereen goed.

Er werd gestart op de putting green met uitleg over golf en de verschillende clubs door Robert, waarna de kinderen samen in tweetal gingen putten op verschillende afstanden. Er was een mooi parcours uitgezet om het competitie-element toe te voegen en scores te kunnen noteren. Uiteindelijk was er een play-off nodig voor de uitslag van de minste puts!

De winnaar mocht later als eerste met de golf buggy rijden (onder begeleiding) richting de driving range, waar onderweg gewisseld werd met de andere kinderen.

Na het putten een break met heerlijke lunchpakketjes en broodjes, door Hit verzorgd, naast de green in het gras voor de kinderen en ouders.

Daarna werden de buggy's gestart door de kinderen. Een aantal golfsets werd ingeladen en ouders waren ineens Caddie geworden. Richting oefenbaan!

Op de driving range van golfschool Hitland volgde een uitleg van de basis set-up. Golfgrip -stand -balpositie -afstand, easy swing. En Robert gaf een demonstratie met de verschillende clubs en mogelijkheden van balvluchten en afstanden. De kinderen luisterden aandachtig en stelden goede interessante vragen over balans…etc. Iedereen maakte een aantal oefenswings op de mat als warming-up, waarna het teken kwam om ballen te slaan. Vanaf het begin was het weer indrukwekkend te zien hoe snel ze het opnemen en schitterende swings maken. Hoe ze compleet in het oefenen opgaan en alles even vergeten omdat ze zich concentreren om zo goed mogelijk resultaat vooruitgang te boeken.

De volle emmers met oefenballen waren al snel leeg door het hoge tempo, en na een uurtje zijn we naar de eerste tee gegaan en 2 teams gemaakt voor een spannende best-bal te spelen.

Door beide teams werd er afgeslagen en na een aantal holes waren zij in een gelijk aantal slagen geëindigd.

Op de baan gaven de kinderen hun reactie op het golfen en wat zij het leukste vonden, waar zij antwoordden dat de driving range het meeste fun is, ook gezien dat je in een korte tijd meer swings kunt maken en ballen kunt slaan dan in de baan, waar het altijd wat langer duurt.

Terug op het terras was er de prijsuitreiking. Met ook cadeautjes (voor iedereen) en met een leuk en leerzaam fun-boekje over golfregels, techniek en etiquette.

De drankjes en hapjes werden besteld en de eerste vragen waren: wanneer kunnen we weer gaan golfen? Laten we nu gelijk weer gaan afslaan! Etc.. De warme hapjes kwamen op tafel en het enthousiasme was groot. Een aantal kinderen heeft al ingeschreven voor de vervolgclinics.

Ook een mooie reactie was dat een aantal dagen voor de clinic een van de kinderen nog een zware chemokuur had ondergaan en zich bij aanvang behoorlijk ziek voelde, maar gaandeweg de dag sloeg zij mooie ballen net als haar vriend (ook een talent) en zei aan het einde van de dag dat zij zich weer wat beter voelde en opgevrolijkt was! Met zo'n opmerking zijn voor de RKF doel en missie van de Golf Fun-dag weer geslaagd!!

De kinderen en ouders bedankten Robert en zijn team voor de mooie ontspannen golfdag. Er werd zelfs al gesproken over een volgende keer.

Dit alles met veel dank en waardering aan de sponsoren en ambassadeurs die de RKF supporten en ondersteunen en dit mede mogelijk maken voor de kinderen!!

De volgende clinic is op zaterdag 14 Mei.....

Bekijk het foto album van deze dag

Bekijk de foto's van: Golf Fun Clinic 7 mei 2011