Golf fun clinics van de RKF op 22 september, 5 oktober, 12 oktober en 27 oktober 2009 op de Edese golfcub te Papendal.

Daar was de uitnodiging van de RKF, wij kregen van een bekende golfinstructeur Robert Kalkman de mogelijkheid om kennis te maken met Golf. Met veel zin vertrokken wij richting de Edese Golfclub. Hennie was mee als mentor en Sander als begeleider van de sectie bewegingsonderwijs. De jeugdgroep bestond uit: Job, Floris-Jan, David, Koen, Dominique, Wieteke en Timon. Er werd kennis gemaakt en we liepen langs de baan richting de putting-green en iedereen kon een ritje maken met de golf-buggy. Geweldig, dat was al een feest!
We begonnen met het putten (laatste slag van de hole of tewel het slaan van het balletje in het gaatje) gevolgd door het chippen. Dit is van buiten de green de bal met een boogje slaan. Het lukte iedereen prima en we kregen door onze coach Robert steeds meer uitdagingen aangeboden van verschillende afstanden en hindernissen de bal zo dicht mogelijk bij de hole te krijgen.
Een wedstrijdje volgde, Floris-Jan ging er met de eer vandoor door de bal van een meter of 8 in een keer in de hole te putten! Hij heeft zijn gvb destijds al gehaald, klasse.

Toen naar de driving-range (afslaan van de bal, swing maken), met veschillende afstanden 100 meter of meer. Gemiddeld lukte het iedereen zo'n 115 meter te slaan en ook nog op techniek. Super.

Doordat we heel goed begeleid werden door Robert Kalkman had iedereen de techniek onder controle en konden we beginnen aan het echte spelletje. De groep werd in tweeen gedeeld en de wedstrijd begon. Nadat we de hele middag ontspanning en inspanning meegemaakt hebben, was na het rondje in de baan bij iedereen wel de pijp leeg, maar met een voldaan gevoel van een hoop kennis, veel plezier en vooral een goed gevoel.

Bij de andere clinics hebben de kinderen en jongeren dezelfde belevenissen met veel plezier beleefd en met alle dagen zonnig weer!